Openingstijden van het Keramisch Museum Goedewaagen

COVID-19 DWINGT KERAMISCH MUSEUM TOT TIJDELIJKE SLUITING OP WERKDAGEN

Openingstijden, Rondleidingen en Workshops

Van maandag 5 oktober tot en met vrijdag 23 oktober is het Keramisch Museum Goedewaagen in Nieuw-Buinen in verband met de steeds grotere besmettingsgraad door COVID-19 op de werkdagen gesloten. Het museum blijft op de zaterdag- en zondagmiddag geopend van 13 tot 17 uur. De bedrijfsleiding van de Goedewaagen-groep verzocht de museumstichting deze drastische stap te nemen om de gezondheid van het fabriekspersoneel te beschermen. De fabriek heeft een goed gevulde orderportefeuille met grote opdrachten aan monumentaal tegelwerk voor onder meer House Modernes in Utrecht en voor sieraardewerk van onder andere Bloomon. Een Corona-besmetting en eventueel het uitroepen van een quarantainemaatregel voor het fabriekspersoneel zou bedrijfsmatig tot onverantwoorde schade kunnen leiden. De gezondheid van het fabriekspersoneel mag uiteraard niet in de waagschaal gelegd worden.
 
Bedrijfsrondleidingen in de fabrieksateliers voor grotere groepen werden sinds 1 juni al afgezegd. Maar omdat inmiddels een sterk gestegen aantal museumbezoekers uit heel Nederland en Duitsland ook in het museum de weg doorkruist van fabriekspersoneel dat in het door de museumstichting gehuurde voorgebouw van de fabriek schaft en werkoverleg voert, vormt op dit moment het delen van de museumruimten een te groot risico. Fabrieksdirectie en museumleiding gaan zich in de komende drie weken bezinnen op een betere bescherming van de arbeidskrachten, bezoekers en museumteam. In de weekends kan het museum daarentegen openblijven.
 
In verband met de voorschriften voor de anderhalve meter kunnen wij voor grote groepen nog geen rondleidingen door de fabrieksateliers aanbieden. Wel is het mogelijk om via mail@keramischmuseumgoedewaagen.nl op een termijn van minimaal twee dagen van te voren een zogenaamde tandemrondleiding aan te vragen voor één huishouden van 2 of 3 personen. De kosten daarvan bedragen € 40.  Nieuw is verder dat wij voor groepen tot 30 personen in het museum zelf een rondleiding aanbieden. Daarbij wordt ook een schilderdemonstratie verzorgd. Voor deze museumrondleiding moet minimaal een week van te voren een aanvrage worden gedaan, ook in dit geval via mail@keramischmuseumgoedewaagen.nl. Mondeling kan dit ook in de weekends. Buiten de entreekosten à € 6 per persoon bedragen de extrakosten € 50.
 
Met ingang van 1 oktober aanstaande biedt het Keramisch Museum Goedewaagen ook weerde oud-ambachtelijke schilderworkshop aan, steeds op de eerste zaterdagmiddag van de maand van 13.30 tot 16.30 uur. Bij deze workshop kan worden geschilderd op een tegel of een bord. Alle materialen en bijkomende werkzaamheden als het inbranden van de schildering, het glazuren en de zogenaamde gladbrand zijn in de prijs van € 39,50 per persoon inbegrepen. Voorwaarde is wel dat er minimaal 4 inschrijvers zijn. Aanmeldingen kunnen tot twee dagen van te worden gedaan via mail@keramischmuseumgoedewaagen.nl. Onder de tab Persinformatie van de museumsite draait een mooie filmreportage van Boelo Lutgert van RTV1 over deze kwalitatief bijzondere workshop.
Maandag: 12:00 - 16:00 uur
Dinsdag: 12:00 - 16:00 uur
Woensdag: 12:00 - 16:00 uur
Donderdag: 12:00 - 16:00 uur
Vrijdag: 12:00 - 16:00 uur
Zaterdag: 13:00 - 17:00 uur
Zondag: 13:00 - 17:00 uur
1e Paasdag: Gesloten
2e Paasdag: Gesloten
Koningsdag: Gesloten
Hemelvaartsdag: Gesloten
1e Pinksterdag: Gesloten
2e Pinksterdag: Gesloten

Let op! In verband met de kerstvakantie zijn wij vanaf 23 december 2020 t/m 3 januari 2021 gesloten.