Unieke collectie keramiek vazen

In het Keramisch Museum Goedewaagen in Nieuw Buinen is een bijzondere en unieke collectie keramiek (sier)vazen en servies opgenomen van de Zweitse Landsheer. Deze mooie collectie keramiek vazen, uit de jaren 50, ademt een retro-vormgeving en zal u verbazen.

De ‘moderne’ vormgeving en bijzondere vormen van de keramische vazen zijn vandaag de dag nog steeds een lust voor het oog. De prachtige collectie vazen van keramiek is te zien in het Keramisch Museum Goedewaagen van 6 april 2013 tot en met 30 september 2013.

Keramische vazen van de Zweitse Landsheer (1952 - 1960)

De Zweitse Landsheer werd in de jaren 50 geroemd om zijn minimalistisch keramiek. De keramiek siervazen en het bijzondere servies van de Zweitse Landsheer wordt gezien als één van de meest belangrijkste ontwerpen van de naoorlogse keramische industrie uit Nederland.

De Zweitse Landsheer kreeg de opdracht om de vazen- en serviesontwerpen een moderne uitstraling te geven, en dat is gelukt! Bekijk nu deze prachtige en uitgebreide collectie in het Keramisch Museum Goedewaagen in Nieuw Buinen.

Kom langs en ervaar zelf de pracht van keramiek!