Het Keramisch Museum Goedewaagen in Nieuw Buinen

In het Drentse veenkoloniaal dorp Nieuw Buinen is, sinds 1989, het Keramisch Museum Goedewaagen gevestigd. Het Keramiek museum presenteert met trots een uitgebreide collectie aan sieraardewerk, gebruiksgoed, tegels en tegeltableaus.

Het Keramisch Museum verricht daarnaast wetenschappelijk onderzoek naar gedecoreerd Nederlandse aardewerken van na 1873. De bevindingen worden met regelmaat gepresenteerd aan bezoekers door middel van interessante exposities.

Stap binnen in de wereld van keramiek

De gehele week kan u een bezoek brengen aan dit mooie museum waarbij, zowel op maandag als donderdag, de mogelijk bestaat om deel te nemen aan een rondleiding. Daarnaast worden er interessante workshops georganiseerd waarin u, onder begeleiding van een ervaren plateelschilder, geglazuurd aardewerk gaat beschilderen.

Voor grote groepen bieden wij leuke arrangementen aan. Neem eens een kijkje bij onze arrangementen of neem telefonisch contact op en laat u informeren over de diverse arrangementen voor groepen, openingstijden, entreeprijzen en voorwaarden met betrekking tot workshops.