Schilderworkshop Keramisch Museum Goedewaagen


Onder begeleiding van een zeer ervaren plateelschilder is het mogelijk om door de week of in het weekend voorgeglazuurd aardewerk te beschilderen. Dit is mogelijk bij een minimale deelname van 4 personen, op voorwaarde van telefonische of e-mailreservering 48 uur van te voren. De kosten bedragen Euro 17,50 per persoon. Bij een kleiner aantal dan 4 personen rekenen wij in verband met de te maken kosten een bedrag van Euro 70.

Bij de schilderworkshop is een korte rondleiding door het museum inbegrepen, plus een kop koffie of thee met Groninger koek. Bij de schilderworkshop worden aardewerk en verfstoffen gratis beschikbaar gesteld. Een tweede mogelijkheid is dat het aardewerk met zogenaamde opglazuurverven beschilderd wordt en dat het door het museum op 750 graden Celcius wordt gestookt. In dit geval zijn er meerkosten voor het stoken en de eventuele verzending aan huis... Zelf plateelschilderen bij Goedewaagen? lees meer »

schilderworkshops

Museumlessen


Het Keramisch Museum Goedewaagen heeft inmiddels in nauwe samenwerking met de Gemeente Borger-Odoorn een groot aantal museumlessen ontwikkeld voor het onderwijs en voor verenigingen of groepen. Deze lessen zijn aan te vragen via het e-mailadres van het museum: mail@keramischmuseumgoedewaagen.nl. Het is heel goed mogelijk om in samenwerking met onze educatieve dienst ook maatwerk af te leveren. Bovendien streeft het museum er naar om in het verlengde van de sinds januari 2012 te organiseren exposities van eigentijdse kunstenaars ook ontmoetingen in het museum met deze kunstenaars mogelijk te maken.

Het programma luidt:

  1. Art Nouveau, Jugendstil, Nieuwe Kunst - cultureel erfgoed in Keramisch Museum Goedewaagen, lees meer »
    • 1b. Stadswandeling langs Groninger tegeltableaus uit Art Nouveau, Jugendstil, Nieuwe Kunst, lees meer »
  2. Art Déco, lees meer »
  3. Jaren 30 - Nieuwe Zakelijkheid en kunstexperimenten, lees meer »
  4. Jaren 50 gaan retro, lees meer »
  5. Research in de database van de Gouda Thesaurus in het museum, lees meer »
  6. Pottenbakkers - 400 jaar ambachtelijke vormgeving bij de Star-Goedewaagen, lees meer »
  7. Glasindustrie in Nieuw Buinen en Stadskanaal, lees meer »
  8. Versteende aarde, toen en nu - van hunebedden-aardewerk tot moderne design, lees meer »